در مورد هزینه های آپارتمان بیشتر بدانید

در مورد هزینه های آپارتمان بیشتر بدانید

در مورد هزینه های آپارتمان بیشتر بدانید

کسانی که در آپارتمان زندگی میکنند میدانند که یک سری هزینه هایی برای افرادی که در آن مجموعه زندگی میکنند وجود دارد. در ادامه مطلب زیر در موزد هزینه های آپارتمان بیشتر بدانید.

آپارتمان‌نشینی فرهنگ خاص خود را می‌طلبد و باید مقرراتی بین ساکنان آن وجود داشته باشد تا از بروز هر گونه اختلافی بین همسایگان پیشگیری شود. از جمله این مقررات، نحوه محاسبه هزینه ‌های آپارتمان است که باید به طور عادلانه‌ای بین ساکنان تقسیم شود. در ادامه می‌خواهیم در مورد انواع هزینه‌ها اعم از ثابت و متغیر و همچنین بهترین روش محاسبه هزینه ها صحبت کنیم.

انواع هزینه های آپارتمان

هزینه های آپارتمان در حالت کلی به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم:
هزینه‌های ثابت

هزینه‌های ثابت هزینه‌هایی هستند که بابت امکانات دائمی ساختمان پرداخت می‌شوند. نحوه محاسبه هزینه های مشترک در آپارتمان این‌گونه است که این هزینه‌ها به صورت یکسان میان تمام ساکنین ساختمان تقسیم می‌شوند و مواردی مثل میزان استفاده یا متراژ واحد افراد در محاسبه آن تأثیری ندارد. چراکه در واقع این هزینه‌ها بابت یک‌سری امکانات مشترک پرداخت می‌شوند. به طور مثال نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه‌های باغبانی
هزینه‌های نگهبانی
هزینه‌های سرایداری

هزینه های آپارتمان
هزینه‌های متغیر

نوع دیگر از هزینه‌های آپارتمان، هزینه‌هایی هستند که بابت تعمیر قسمت‌های مشترک ساختمان پرداخت می‌شوند که به آن‌ها هزینه‌های متغیر می‌گویند. هزینه‌های متغیر بر اساس یک سری معیارهای مشخص مثل متراژ، تعداد واحدها و همچنین تعداد افراد ساکن در ساختمان تعیین می‌شوند.

قابل ذکر است که تمام افراد آپارتمان، تحت هر شرایطی، ملزم به پرداخت این هزینه‌ها هستند. حتی اگر برخی افراد به هیچ وجه از امکانات مشاع ساختمان، استفاده نکنند نیز باز باید این هزینه‌ها را بپردازند. هزینه‌های متغیر ساختمان برای اموری مثل تعمیر ایزوگام، تعمیر آسانسور و بیمه ساختمان و … اخذ می‌شوند. این هزینه‌ها در راستای تامین آسایش ساکنین ساختمان است.

بهترین نحوه محاسبه هزینه ‌های آپارتمان

بعد از شناخت انواع هزینه‌های آپارتمان، باید یک روش مناسب برای محاسبه این هزینه‌ها انتخاب کرد. با توجه به این که مولفه‌های بسیاری می‌توانند در این موضوع دخیل باشند، بهتر است از روش‌های نوین استفاده شود. به عنوان مثال استفاده از نرم‌افزارهای محاسبه‌گر، می‌تواند روش مناسبی برای انجام این کار باشد. بد نیست بدانید که به کارگیری این نرم‌افزارها توسط مدیران ساختمان، می‌تواند سرعت و دقت محاسبات را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد. از این رو امروزه اکثر مدیران از همین روش‌ برای تعیین هزینه‌های ساختمان استفاده می‌کنند.

محاسبه هزینه های آپارتمان

البته، لازم است این موضوع را نیز متذکر شویم که بخشی از هزینه‌های ساختمان، هزینه‌هایی هستند که محاسبه آن‌ها ربطی به مدیر ساختمان ندارد. به طور مثال نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه‌های قبوض

با توجه به این که امروزه در آپارتمان‌ها برای هر واحد یک کنتور مجزا، نصب می‌شود، هزینه‌های امکاناتی مثل گاز، آب و برق جداگانه محاسبه می‌شوند. پرداخت این هزینه‌ها نیز طبیعتا ارتباطی به هیئت مدیره ندارد و‌ هر واحدی باید طبق میزان مصرف خود هزینه بپردازد.

هزینه‌های موردی

در برخی مواقع ممکن است که مالک یک آپارتمان‌ تصمیم بگیرد نمای داخلی یا خارجی واحد خود را تغییر دهد. در چنین شرایطی جزئیات طرح مورد نظر مالک، حتما باید با هیئت مدیره ساختمان در میان گذاشته شود. اما تمام هزینه‌ها باید توسط خود مالک پرداخت شود و سایر ساکنین و حتی هیئت مدیره هیچ مسئولیتی بابت این هزینه‌ها ندارند.

X